Opgelet: Phishing! Amacro is niet van bankrekeningnummer veranderd.
Meer informatie
Gewijzigde openingsuren juli en augustus
Meer informatie
Onze diensten

Diensten

A-lles onder één dak: Amacro bundelt al haar activiteiten in één one-stop-shop.

Avenue Amacro

Tom De Weerdt is COO van Amacro. Tom doorliep in zijn loopbaan bij Amacro zowat alle jobs en kent het bedrijf dus van A tot Z. En dat is nu precies wat Amacro doet; klanten verder helpen van A tot Z vanuit één lange straat; zeg maar, de “Avenue Amacro”. Een blog over de one-stop-shop aanpak van Amacro dus, maar vooral ook over Tom, rechterhand van CEO Johan Cromphout, en één van de bezielers van het bedrijf.

Tom, hoe ben jij in “den bouw” terecht gekomen? 

Tom: Ik heb in feite altijd in “den bouw” gewerkt. Ik heb dat van “thuis uit” meegekregen. Mijn vader was architect en die begon na zijn uren huizen te renoveren. Ik werd daar al van jongs af aan bij betrokken. Bouwen en verbouwen is altijd een deel van mijn leven geweest. Die microbe is blijven plakken ☺.

Tussen pot en pint

En hoe ben je bij Amacro terecht gekomen?

Tom: Oei, dat is een lang verhaal want ik ben samen met Johan opgegroeid (lacht). Maar écht hé! Wij zaten bij dezelfde onthaalmoeder. Daarna zijn we op verschillende momenten in onze jeugd elkaar blijven tegenkomen. 

Ik heb hier ook mijn eerste vakantiejob gedaan, als arbeider op verschillende projecten, ik heb nog “met de schup” gewerkt, weet je. Dat was toen nog in de tijd van Michel (overleden vader van Johan). Ik ben dan Johan en Mathias – die hier ook werkt – na enkele jaren elkaar niet gezien te hebben, opnieuw tegen het lijf gelopen op de stroppenconcerten en we zijn beginnen babbelen. Tussen pot en pint, zo is het begonnen. Voor ik het wist was ik aan de slag op de weegbrug, en daarna in feite op heel veel posten binnen het bedrijf gewerkt. En zo doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Later heb ik samen met Johan en ons team de Bouwmaterialen opgestart. 

Je kent het bedrijf dus door en door? 

Tom: Dat mag je wel zeggen denk ik. Ik heb nooit schrik gehad om mij vuil te maken en nog steeds niet. Als er problemen zijn, stroop ik mee mijn mouwen op om het op te lossen. Onze mensen weten dat en dat dwingt een zeker respect af. Ik ben daarnaast ook iemand die ergens naar toe wil… ik ben best ambitieus. En ik heb van Johan hier altijd kansen gekregen.

Ambitieus, dat is ook één van de waardes van Amacro?

Tom: Klopt. Wij willen vooruit. Dat zit echt in ons DNA en ik voel me daar heel goed bij. 

Je werkt nauw samen met Johan. Hoe gaat dat? 

Tom: Ik ken hem heel goed. We zijn altijd vrienden gebleven en hebben een sterke band. Nu we samenwerken zie ik hem minimum 10 uur per dag. Dat volstaat (lacht). Nee, serieus, ik denk dat wij elkaar heel goed aanvullen. We hebben niet veel nodig om elkaar te verstaan. 

Vandaag sta je samen met hem in voor het dagelijks beleid van Amacro?

Tom: Ja, ik houd samen met hem het overzicht over alle divisies heen. Wij verdelen onderling natuurlijk ook heel wat taken. Zo houdt Johan zich bijvoorbeeld meer bezig met het machinepark. In feite hebben we samen een soort van “helikopterview” over Amacro. En dat is nodig. 

Dat is inderdaad nodig. Als je hier in de straat rijdt, rijd je verschillende gates voorbij. Bijna een kilometer Amacro. Het is echt de “Avenue Amacro”. Wat doen jullie hier allemaal? 

Tom: We hebben hier 6 gates. Gate 1 zijn de bouwmaterialen. Het is een aanvulling van onze recyclage activiteiten zeg maar. Onze Bouwmaterialen divisie is er eigenlijk gekomen op vraag van onze klanten. Ze kwamen hun bouwafval deponeren voor recyclage en reden leeg weg. Het was in feite een logische stap om hen in één beweging ook te helpen met nieuwe of gerecycleerde bouwmaterialen. Dat is een mooi verhaal geworden.

Gate 2, 3 en 4 zijn verhuursites met een 80-tal loodsen voor ondernemers die actief zijn in de bouw. Ze vestigen zich hier omdat ze hier alles onder één dak vinden. 

Gate 5 geeft toegang tot alles wat met recyclage te maken heeft. Je vindt er onze weegbruggen, de betoncentrale, de breekinstallatie, de TOP (Tijdelijke Opslag gronden), …

Via Gate 6 kom je tot aan onze burelen en de garage, waar we het onderhoud en herstellingen doen van ons machine- en wagenpark. Ook Itterbeek, het onlangs overgenomen transportbedrijf, zal hier onderdak krijgen. 

One-stop-shop

Hoe is dat zo kunnen groeien? 

Tom: Michel, de vader van Johan heeft een hele mooie basis gelegd met het bedrijf. Maar toen hij veel te vroeg overleed, heeft Johan het schip overgenomen en zijn eigen visie geïmplementeerd. Dat was achteraf gezien misschien ook nodig. Terwijl Michel eerder wou consolideren, had je het jonge geweld van Johan die inzag dat recyclage en duurzaam ondernemen steeds belangrijker zouden worden. We hebben daar dan maximaal op ingezet, heel hard gewerkt met zijn allen, en dat heeft een stevige groei tot gevolg gehad. 

Vandaag is Amacro een duurzame one-stop-shop geworden?

Tom: Ja, dat is van in het begin het grote doel geweest. De bouwprofessional, maar ook de particulier kan hier zijn of haar bouwafval op een duurzame, veilige en gecontroleerde manier komen storten. We willen hen maximaal ontzorgen. Dat one-stop-shop principe is niet alleen handig, het spaart ook heel wat onnodige verplaatsingen uit. Ze moeten niet aan de andere kant van Brussel opnieuw gaan laden. Het spaart tijd uit, het spaart geld uit en het spaart het milieu. In onze “Avenue Amacro” vindt de klant alles wat hij nodig heeft in één straat. 

En wat hij komt deponeren wordt volgens de regels van de kunst en van de wetgeving verwerkt. We hebben daarvoor een gespecialiseerd sorteerlijn gebouwd. Elke afvalstroom recycleren we zo zuiver mogelijk tot herbruikbare hoogwaardige nieuwe grondstof. Klanten weten dat dat juist en goed gedaan wordt. En we zijn gecertificeerd voor zowel onze TOP als onze breekwerf. We hebben een full time laborant in dienst en we zijn In orde met alle COPRO-wetgeving. Wij willen wat duurzaamheid betreft echt voorlopen op de sector. We stellen onszelf voortdurend in vraag om het steeds beter te doen. 

De vinger aan de pols

Waar maken jullie het verschil? 

Tom: Goh, ik denk dat wij eerder een partner dan een leverancier zijn. Hier zit heel wat ervaring bij elkaar en die delen we graag. Wij vragen altijd naar het doel van bepaalde grondstoffen. Wij denken mee, sturen bij en geven advies. We merken dat onze klanten dat appreciëren. 

En we denken voortdurend na over hoe we nog meer tijdswinst kunnen genereren voor hen. Door bijvoorbeeld de flow van hun bezoek zo efficiënt mogelijk te organiseren. We hebben ondertussen 4 weegbruggen zodat piekmomenten zo goed mogelijk kunnen opgevangen worden. 

Wij zoeken bovendien constant naar afnemers van onze eindproducten die er opnieuw mee aan de slag gaan en inzetten in nieuwe bouwprocessen. Dat circulaire denken is echt onderdeel van onze strategie geworden. 

Het komt erop neer dat we “de vinger aan de pols houden” van alles wat er leeft en beweegt in de bouwsector. 

Wat kan er nog beter?

Tom: Alles kan altijd beter (lacht). Goh, ik denk dat de bouwprofessional ons al heel goed kent. De particulier bereiken we misschien nog niet genoeg. We zien dat veel mensen nog niet de reflex maken om naar hier te komen, maar gewoon naar het containerpark rijden. Hier stort je je bouwafval en wij staan in voor de sortering en verwerking ervan. Het gaat efficiënter en sneller. En bovendien kan hij net zoals de professional in één moeite kwaliteitsvolle bouwmaterialen opnieuw meenemen. Je bent hier zeker van topkwaliteit. 

Wat brengt de toekomst? 

Tom: We kijken altijd uit naar opportuniteiten waardoor we synergiën kunnen realiseren die onze service nog beter kunnen maken. Zoals we dat deden met de overname van het transportbedrijf Itterbeek en zand- en grindhandel Lommat. We zijn zoals gezegd ambitieus, maar we willen ook weer niet te snel gaan. 

Wat trekt jou zo aan aan jouw job? 

Tom: Ik ben iemand die heel veel uitdaging nodig heeft (lacht). Johan laat mij ook redelijk vrij en ook hij is niet vies van een uitdaging. We vinden elkaar daar heel goed in. Dat versterkt elkaar. En je kan hier dingen samen verwezenlijken met een heel goed team. Dat meen ik écht, ik vind dat hier gewoon ook toffe mensen werken. Er gebeurt hier enorm veel en op een gegeven moment wordt dat ook uw kindje hé. We hebben bijvoorbeeld de Bouwmaterialen van niets opgebouwd. Om dat dan te zien groeien en te zien dat het werkt. Dat is de max. 

Wat geeft je het meest voldoening? 

Tom: Het oplossen van kleine en grote problemen. Zorgen dat alles blijft draaien. Zien dat het goed is, dat iedereen content is in wat hij aan het doen is. Daar komt het eigenlijk op neer. En Amacro gezond zien groeien. Weet je, ik kan op café heel fier zeggen: “ik werk bij Amacro”. “En als je iets nodig hebt, mag je ons bellen” (lacht). Ik vind dat belangrijk. Ik weet dat we goeie kwaliteit leveren en Ik ben daar fier op.

Copyright © 2024 Amacro nv - Alle rechten voorbehouden
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram